Training Lichaamsgericht werken voor Paramedici

Introductie Lichaamsgericht werken voor Paramedici

2 dagen
Epe (of via virtual classroom)
Max. 20 deelnemers

Ben je op zoek naar meer kennis en theorie over lichaamsgericht werken? Wil je graag leren wat de impact en effect kan zijn voor jouw cliënten? Dan gaat deze training jou verder helpen!

De laatste jaren is steeds duidelijker geworden dat het lichaam, bezien vanuit relationele lichaamsbeelden (Tamboer), niet meer weg te denken is in de psychiatrische en psychosociale hulpverlening. Er zijn specialisten die dit ‘lichamelijk zijn’, de wijze waarop mensen betekenis geven aan zichzelf, anderen en hun omgeving, juist al jaren als uitgangspunt van behandeling nemen. De kennis, werkwijzes en methodes die deze specialisten gebruiken, worden in deze training behandeld én zelfbeoefend.

Resultaat

 • Je hebt kennisgenomen van theorieën met betrekking tot lichaamsgericht werken.
 • Je hebt de impact van lichaamsgericht werken zelf onderzocht en ondervonden en kan ervaringen, obstakels en effecten onder woorden brengen
 • Je kan lichaamsgerichte arrangementen aanbieden en integreren in het al bestaande aanbod.
 • Je kan signaleren wat de impact is van lichaamsgericht werken bij en cliënt en houdt rekening met obstakels die het lichaamsgericht werken naar boven kan brengen

Programma lichaamsgericht werken

 • Introductie in relationele lichaamsbeelden, concepten met betrekking tot lichaamsbeleving
 • Stoornissen in de lichaamsbeleving
 • Tolerantievenster, brein en down-top-interventies
 • Lichaamsbewustzijn: SensoRelaxatie, mindfulness, sensory awareness, yoga
 • Relaxatie: AdemOntspanningstherapie, Toegepaste Relaxatie, Autogene training

Praktisch

Twee bijeenkomst verdeeld in 3 weken. Leeswerk, thuis oefenen en implementatie in de praktijk tussen de 2 bijeenkomsten: 30 minuten per dag (voor het beste resultaat = 10 uur)

Voor wie

Paramedici.

Trainer

Fred Dijk

Mijn naam is Fred en ik mag teren op 30 jaar ervaring met bewegen en lichamelijkheid in hulpverleningssituaties. Ik ben psychomotorisch therapeut, mindfulnesstrainer en docent aan de CALO, Zwolle. Ik ben man, vader (van een dochter), vriend, buurman, medespeler en zanggenoot.

Als stagebegeleider en methodiekdocent ben ik enthousiast geworden over de werkwijze en inhoud van Intraverte. Ik vind het dan ook fijn dat ik mijn expertise mag gaan inzetten bij hun Academie en zo het relationele bewegen en lichaam gemeengoed te maken voor hulpverleners.

Fred van Dijk psychomotorisch therapeut

Incompany

Volg de training lichaamsgericht werken samen met je team of collega’s op een datum en locatie naar keuze! Het programma wordt aangepast aan je persoonlijke wensen of zelfs volledig op maat gemaakt.

Erkenning & accreditatie

 • Certificaat van deelneming
 • Accreditatie via ADAP is momenteel in aanvraag

Aanmelden

Aanmelden kan via het aanmeldformulier.